Gelijk goed op dreef bij Studiehonk

Individuele aandacht maakt het verschil

Een nieuw schooljaar is aangebroken. Dat betekent dat leerlingen ook weer volop aan de slag gaan bij Studiehonk.

Dit is alweer het zevende jaar dat Simone Bakker met haar team van huiswerkbegeleiders de leerlingen bijstaat. “Sommigen ken ik al vanaf de brugklas en zitten nu in hun eindexamenjaar. Tussen de leerlingen en de begeleiders ontstaat er daardoor een band. Elke leerling is anders, er zijn echt zoveel verschillen. Maar wat alle kinderen met elkaar gemeen hebben is dat ze gebaat zijn bij individuele aandacht. Het doet ze zichtbaar goed om op een plek te zijn waar ze alles kunnen vragen en even kunnen doorpakken met hun huiswerk.”

Motiverend

Of je kind nou op de basisschool zit of op het voortgezet onderwijs, en of hij of zij een leerachterstand heeft of het gewoon prettig vindt om in een fijne setting samen met een klein groepje andere kinderen aan de slag te gaan. Ieder heeft een andere motivatie of beweegreden om naar Studiehonk te komen. “Het kan zijn dat je kind zich slecht kan concentreren, het moeilijk vindt om te plannen of dat je als ouder vanwege je werk gewoon niet in de buurt bent om schoolgerelateerde vragen van je kind te beantwoorden. Ook is het zo dat docenten best veel van hun leerlingen vragen. Soms zie ik ze echt een beetje ondergesneeuwd raken. Zelf ben ik ook moeder van twee pubers, en als ouder kan het gewoon lastig zijn om je kind te motiveren om z’n huiswerk zorgvuldig te doen. Natuurlijk komen niet alle kinderen hier stuiterend van enthousiasme over de vloer. Ze staan echt niet allemaal te trappelen om met hun schooltaken aan de slag te gaan. Maar ik zie wel dat het motiverend werkt als ze zien dat we hier allemaal even de schouders eronder zetten en meters maken. Zelfs degene met de grootste tegenzin krijgen we toch vaak mee. Dat maakt mij en mijn team happy, tevreden en trots op de leerlingen die het toch maar voor elkaar hebben gekregen.”

Proefdraaien

Ondanks het feit dat veel scholen intern huiswerkbegeleiding aanbieden, weten toch veel leerlingen de weg naar Studiehonk te vinden. “We zitten in een fijne ruimte, het is echt een prettige werkplek, iets wat we vaak te horen krijgen van onze leerlingen en hun ouders. Naast de reguliere huiswerkbegeleiding bieden we individuele bijles aan. Bijvoorbeeld als je kind extra hulp nodig heeft bij vakken die niet lekker lopen.

Kom gerust binnen voor vragen of laat je zoon of dochter een middag proefdraaien. Onze deur staat elke werkdag vanaf 14.30 uur open.” 

studiehonk huiswerkbegeleiding goed op dreef