Huiswerkbegeleiding en verbetering van schoolresultaten

Studiehonk Huiswerkbegeleiding is er voor leerlingen uit Voorburg, Leidschendam en Rijswijk

Bij Studiehonk kunnen kinderen in een vertrouwde maar onafhankelijke omgeving onder professionele begeleiding hun huiswerk doen. Geen afleiding voor uw kind maar ook geen ouders die ‘op hun nek zitten’. Aan het einde is het huiswerk af of weet uw kind wat het nog moet doen. Dat schept rust, in het hoofd van uw kind én voor u thuis!

Studiehonk biedt een stimulerende, prettige omgeving waarin jongeren zich thuis voelen en zich goed kunnen concentreren. Als uw zoon of dochter voor het eerst komt, dan stellen we eerst een individueel leerplan op.

Uw zoon of dochter komt 2, 3 of 4 keer per week op vaste dagen naar Studiehonk om het huiswerk te maken. De vaste huiswerkbegeleider is Simone die wordt ondersteund door een team van studiehulpen.

Na een kopje thee plant uw kind samen met ons het huiswerk in een weekplanning. Hiermee kan uw kind in één oogopslag zien op welke dagen er voor welk vak iets gemaakt of geleerd moet worden, wanneer de verslagen ingeleverd moeten worden en wanneer de toetsen zijn. Na het maken van de planning gaat uw zoon of dochter zelf aan de slag. Er zijn computers aanwezig als deze nodig zijn voor het huiswerk maken.

Huiswerkbegeleider altijd beschikbaar

Een van de huiswerkbegeleiders is altijd beschikbaar zodat uw kind persoonlijk en individueel vragen kan stellen. We stimuleren en motiveren uw kind bij het maken van huiswerk. Zo helpen we met oefeningen, overhoren we voor toetsen en lezen de verslagen door. En we geven tips om beter en makkelijker te leren. Wie wil dat nou niet? Zo kan huiswerk maken zelfs leuk zijn…

Want: aandacht + plezier = succes!

Verbetering van schoolresultaten

Op deze manier werken we samen met uw kind aan een verbetering van de schoolresultaten. Uw kind ervaart zelf dat het door het maken van huiswerk vooruit gaat op school.

Voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben, verzorgt Studiehonk bijles in diverse vakken, remedial teaching en onderzoekstrajecten voor dyslexie, en faalangsttraining.  We informeren u graag over de mogelijkheden.

Waarom huiswerkbegeleiding?

Als ouder wilt u graag dat uw kind het goed doet op school. U wilt zicht hebben op de schoolprestaties, weten of uw kind voldoende tijd aan het huiswerk besteed en of het de lesstof begrijpt. U wilt uw kind graag helpen en motiveren. De vragen van uw kind over huiswerk beantwoorden. Helaas kan dat niet altijd, in verband met uw eigen werk, of stelt uw kind dat niet op prijs. Dan is het veel prettiger als u weet dat het huiswerk, onder professionele begeleiding, gemaakt, geleerd én overhoord is!

Uitstelgedrag, weinig concentratie en het niet weten waar te beginnen; het hoort allemaal bij het puber-zijn. Maar wel met het gevolg dat de resultaten op school minder kunnen goed zijn en de discussies en stress thuis juist flink oplopen.

Bij Studiehonk kunnen kinderen in een vertrouwde maar onafhankelijke omgeving onder professionele begeleiding hun huiswerk doen. Geen afleiding voor uw kind maar ook geen ouders die ‘op hun nek zitten’. Aan het einde is het huiswerk af of weet uw kind wat het nog moet doen. Dat schept rust, in het hoofd van uw kind én voor u thuis!

Aandacht voor ieder kind

Als uw kind komt werken bij Studiehonk, komt hij of zij binnen in een ontspannen sfeer. Tijdens een kopje thee of fris vertelt uw kind over wat het die dag heeft beleefd. Dan kijken we samen naar het schoolwerk dat in de agenda staat. Leerwerk en maakwerk wordt in de planning afgewisseld en het geleerde werk kan worden overhoord.

Als uw kind behoefte heeft aan wat beweging, houden we daar rekening mee. Niet ieder kind leert op dezelfde manier. Als uw kind op een rustige plek wil werken, kan dat. Of als uw kind er juist behoefte aan heeft naast of in een groepje met andere kinderen te zitten, is dat ook mogelijk.

Na een middag werken gaat uw kind met een positief en voldaan gevoel naar huis en kunt u met uw gezin genieten van een avond zonder huiswerkstress. En als er toch nog wat huiswerk gedaan moeten worden, is het voor uw kind heel duidelijk wat er nog herhaald of afgemaakt kan worden.

Openingstijden

ma t/m vr – 14.30 – 18.00 uur

Tarieven huiswerkbegeleiding

  • 2 dagen – 295,- p.m.
  • 3 dagen – 345,- p.m
  • 4 dagen – 395,- p.m.

Broertje zusje korting 10% korting

Bedragen zijn inclusief

  • Intakegesprek
  • Persoonlijk plan van aanpak
  • Agendagebruik
  • Studievaardigheden
  • Periodiek evaluatiegesprek met ouder / verzorger

Alle bedragen zijn per maand. Rekening gehouden met de schoolvakantie zoals die voor het VO in de regio gelden. De kosten van 1 dag in de week bedragen € 165,- per maand. Wij adviseren echter om minimaal 2 dagen per week te komen.

Bel mij terug

Wanneer u hieronder uw contactgegevens invult, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug voor nadere informatie of het maken van een afspraak.

"*" geeft vereiste velden aan

studiehonk huiswerkbegeleiding start schooljaar

– Review –

“Dank voor de goede begeleiding. Zowel onze dochter als wij als ouders hebben het als zeer prettig ervaren en het heeft haar zeker verder geholpen. We zijn ook absoluut ambassadeurs voor jullie geworden. Veel succes en nogmaals dank voor de goede ondersteuning.”

M. De Koning