Leerstrategie onderzoek

Wil je weten hoe je het beste en makkelijkst kunt leren?

Ieder kind is anders, leert op zijn of haar eigen manier. Tegenwoordig worden er in het onderwijs verschillende methodes gebruikt om erachter te komen hoe een kind het beste leert. Eén daarvan is de theorie van Meervoudige Intelligentie van de Amerikaanse psycholoog Howard Gardner. Howard Gardner gaat ervan uit dat mensen op veel verschillende manieren ‘intelligent’ zijn, vandaar de term Meervoudige Intelligentie.

Verschillende voorkeuren voor leren

Volgens de MILS hebben mensen voorkeuren bij leren, mensen kunnen op meerdere manieren ‘slim’ zijn, bijvoorbeeld leesslim, luisterslim, beeldslim, samenslim, stappenslim en bewegingsslim.

De MILS theorie gaat ervan uit dat de ene vorm meer ontwikkeld is dan de andere waardoor een kind een voorkeur heeft voor een leerstrategie die daarbij aansluit. Het MILS leerstrategie onderzoek laat zien welke leervoorkeur het sterkst ontwikkeld is en geeft inzicht in hoe iemand informatie/ lesstof het makkelijkst verwerkt en het beste leert.

Studiehonk biedt de mogelijkheid om een MILS onderzoek af te laten nemen bij uw zoon of dochter (vanaf 9 jaar).

Uit het MILS leerstrategie onderzoek komt naar voren hoe uw kind het liefst, het snelst en het meest effectief leert. De uitkomst van het MILS onderzoek wordt toegelicht en samen wordt gekeken naar de best werkende leerstrategieën wat leidt tot een aantal werkende leertips voor de leerling.

Na de test bespreekt een studiebegeleider van Studiehonk de resultaten en maakt een leerplan op maat is voor uw kind. De gedachte achter de theorie is: als je weet hoe je het beste leert, leer je makkelijker, sneller en met meer plezier!

Tijdens de huiswerkbegeleiding geven we uw kind constant handvatten en tips om dit persoonlijke leerplan zo goed mogelijk te gebruiken.

Het MILS onderzoek zorgt voor

  • Een werkende leerstrategie
  • Meer inzicht in capaciteiten
  • Bewustzijn van eigen kunnen en meer zelfvertrouwen
  • Begrip van anderen met een andere voorkeur

Totale kosten € 90,- voor:

  • MILS-afname
  • Persoonlijk MILS-verslag
  • Toelichting in leerling-oudergesprek.

Bel mij terug

Wanneer u hieronder uw contactgegevens invult, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug voor nadere informatie of het maken van een afspraak.

"*" geeft vereiste velden aan

– Review –

“Heel erg bedankt voor jullie hulp en ondersteuning de afgelopen 2 jaren. Onze zoon gaat vanaf volgend jaar HAVO doen en dat gaat hem volgens mij prima af. Hij heeft er vertrouwen in dus missie geslaagd zou ik zeggen! “

K. Verheijen