Huiswerk maken en het puberbrein

Tijdens de puberteit zijn de hersenen van tieners nog volop in ontwikkeling. Over dat soms ongrijpbare brein van je puber en de prefrontale cortex ook wel bekend als de prefrontale kwab wordt veel geschreven. Voor de juiste omgang met je puber is helaas geen eenduidige handleiding geschreven. Je kind willen helpen met zijn schoolwerk maar op verzet stuiten is voor veel ouders herkenbaar.

Helpen bij planning

Doordat de plannings- en controlefunctie volop in ontwikkeling zijn is langetermijnplanning vaak lastig. In het puberbrein worden grenzen opgezocht op de weg naar zelfstandigheid waardoor veel pubers er niet op zitten te wachten om door hun ouders bij de hand te worden genomen. Voor veel tieners is het wel degelijk goed als ze hulp krijgen bij het structureren en leren plannen van hun schoolwerk.
Studiehonk huiswerkbegeleiding neemt ouders deze taak uit handen en gaat met de scholieren aan het werk. Elke dag kijken we naar het werk, wordt er een planning gemaakt en gaan we aan de slag. Naast de dag planning wordt er aan een langetermijnplanning gewerkt.

Verantwoordelijkheid

Studiehonk geeft de scholier de verantwoordelijkheid over het schoolwerk. Wij maken die eigen verantwoordelijkheid bespreekbaar. Wij leggen uit dat school de verantwoordelijkheid van het kind is. Loslaten is misschien niet altijd makkelijk, de schoolcarrière van je kind is niet jouw project, maar zijn verantwoordelijkheid. Wij begeleiden en stimuleren om goed werk te maken en goede resultaten te behalen.

Positieve kanten van pubers? Een ongeremde energie, creativiteit en lef, die hen helpt bij het ontdekken van hun talenten! Weet jij er nog meer op te noemen laat het ons weten!

Studiehonk Puberbrein